Orthomoleculaire klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde therapie om tot de voor u optimale gezondheid te komen. Bij uw behandeling worden de vakgebieden van psychologie, sociologie, neurologie (zenuwstelsel), immunologie (immuunsysteem), endocrinologie (hormoonstelsel) en evolutiebiologie met elkaar verbonden.  Kortom: uw gezondheid wordt in het geheel van uw mens-zijn behandeld. Dus uw lichaam, leven en levensverhaal met alle aspecten die daarbij horen.

De behandeling

De invloeden van voeding, beweging, uw levensverhaal – dat zover terug kan gaan tot in de buik van uw moeder of de medische geschiedenis van uw familielijn (=transgenerationeel) – worden meegenomen in uw behandeling om tot de oorzaak te komen van uw verminderde gezondheid van nu. Er is veel aandacht voor uw lichamelijke, psychische en emotionele bewustzijn.

Er kan gebruik worden gemaakt van voedingssupplementen en fytotherapie (=kruiden). Ik denk met u mee over hoe dit in uw (gezins)leven kan worden ingepast, zodat u dat niet op z’n kop hoeft te zetten.

Pijnlijke onderzoeken maken geen onderdeel uit van de therapie.